Vragen

1. Hoe train ik mijn hond de hondenloopplank te gebruiken?
Sommige honden gebruiken hondenloopplank meteen. Indien uw hond in eerste instantie weigert gebruik te maken van de loopplank, is het wellicht goed om de uitgeklapte hondenloopplank plat op de vloer te leggen. Daarna probeert u uw hond ertoe te bewegen over de plank te lopen. In de meeste gevallen helpt een beloning.
Als uw hond voor de eerste keer tegen de helling op moet lopen, leg dan een beloning bovenaan de hondenloopplank. Zorg dat de hond aan de lijn zit en leidt hem naar de beloning.

2. Als mijn hond over de hondenloopplank loopt buigt de plank lichtelijk door. Is dit normaal?
Ja. Flexibiliteit is belangrijk om de volgende twee redenen: 1 het bevordert de elasticiteit en 2 het geeft uw hond een extra zetje als de plank terugbuigt.

3. Welke hondenloopplank heb ik nodig voor mijn auto?
Meet de hoogte van de achterbak van uw auto op en kijk in onderstaand schema. Wij adviseren het volgende:

Hoogte achterbak < 55cm: HalfStep. Hoogte achterbak 70-95cm: DogStep.

4. Hoe bevestig ik de hondenloopplank aan mijn auto?
Dat is nu het grote voordeel van deze hondenloopplanken. De DogStep en HalfStep zijn voorzien van een trapsgewijs rubberen rand aan de onderkant (zie specificaties), hierdoor kunnen deze planken tegen uw auto/bumper aangezet worden zonder dat uw bumper beschadigd of dat de DogStep weg kan glijden. U heeft dus GEEN losse onderdelen nodig om de hondenloopplanken te gebruiken of te bevestigen.

5. Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?
U kunt erop vertrouwen dat persoonlijke gegevens discreet worden behandeld. Uitwisseling aan derden geschiedt alleen met uw uitdrukkelijke toestemming.

Pin It on Pinterest

Share This